Wat heb ik nodig om naar een evenement te gaan?

Allereerst heb je een geldig ticket nodig. Met de geldende maatregelen zal de ticketverkoop van onze evenementen (grotendeels) online plaatsvinden en zullen er geen tickets aan de deur verkrijgbaar zijn. We adviseren echter onze social media kanalen in de gaten te houden voor alle informatie over tickets.

Zodra je een ticket hebt, heb je een coronatoegangsbewijs en de CoronaCheck-app nodig. Op dit moment kun je op twee manieren aan een toegangsbewijs komen:

  • Testbewijs
    Dit is een ‘Testen-Voor-Toegang’-test. Deze moet je zelf inplannen, maximaal 24 uur voor het begin van het event. Deze test is gratis en de uitslag ontvang je binnen een uur. Een afspraak en alle informatie is te vinden op https://www.testenvoortoegang.org. Bent je negatief getest? Vul dan de ophaalcode van de negatieve testuitslag in op de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl. Of klik op de link in de e-mail die je van de testlocatie krijgt.
  • Herstelbewijs
    Bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona. Ga naar de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl en log in met je DigiD. Je kunt vervolgens je herstelbewijs inladen.
  • Vaccinatiebewijs
    Volledige coronavaccinatie. Met een  vaccin dat door het Europees Medicijn Agentschap (EMA) is goedgekeurd (EMA.nl). Ga naar de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl en log in met je DigiD. Je vaccinatiegegevens wordt automatisch opgehaald bij het RIVM (als je daar toestemming voor hebt gegeven), GGD of het ziekenhuis. De gegevens worden daarna automatisch geüpload in de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl.

Belangrijk is dat je aan de deur bij het evenement de CoronaCheck-app kunt laten zien met daarin een QR-code van een Testbewijs, Herstelbewijs of Vaccinatiebewijs, of een geprinte versie met de QR code bij je hebt.

Meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/coronabewijs-voor-evenementen